egyéb

Magyar felfedezők és világjárók

Szerző: 
Kiadás éve: 
2008

A Magyar Példaképtár c. új ismeretterjesztő sorozat szórakoztató formában szeretné megismertetni a fiatalokat a magyar tudomány és művészet kiemelkedő alakjaival. A sorozat első kötete tizennégy világjáró magyar életét és kalandjait mutatja be, akik bátorság, kitartás és tudás tekintetében felvették a versenyt neves külföldi kortársaikkal és kivívták a világ elismerését. A sok képpel és térképpel illusztrált könyv elsősorban az általános és középiskolás diákoknak készült, de jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki érdeklődik híres utazóink élete és kalandjai iránt.

B/5, keménytáblás

96 oldal

Látóhatár

Kiadás éve: 
2006

A szerző a II. világháború utáni lengyel próza egyik legkiemelkedőbb alakja. A Látóhatár, ez a nagy felidéző erővel megírt műve már a megjelenés évében, 1997-ben elnyerte az egyik legrangosabb lengyel irodalmi díjat, a Nike-díjat. A gyermekből érett férfivá váló főhős élettörténetén keresztül ismerhetjük meg a történelmi korszakok egymásutániságát, a lengyel félmúlt kemény, embert próbáló eseményeit.

A/5, színes, fóliázott kartonkötés

472 oldal

Apám levelei a szibériai munkatáborokról

Szerző: 
Kiadás éve: 
2007

Rott, Vladimir kanadai mérnök magyar származású szülőktől született a Szovjetúnióban, ahova apja, a miskolci születésű Róth Ferenc erdész munkavállalással kitelepült. Az apát hamarosan letartóztatták, Szibériába deportálták. Börtönből írt leveleit a ma Torontóban élő Rott család megőrizte. A levelek válogatott gyűjteménye Vladimir Rott szerkesztésében 2007-ben jelent meg orosz nyelven, ezt követi a magyar illetve az angol nyelvre lefordított kiadás.

 

A/5, keménytáblás

120 oldal