vers

A varázslatos szekrény

Szerző: 
Kiadás éve: 
2020

mesék és versek gyerekeknek és felnőtteknek - székelyföldi iskolásgyerekek rajzaival

A/5, 128 old., színes, fóliázott, keménykötésű

A kötet a szerző gyerekverseit, meséit adja közre. Játékosság és komolyság, valóságos és képzelt események összeolvadása jellemzi a humorral teli írásokat, egy kisgyermekes család életének hű tükreit.

Elérhetetlen föld - kilenc költő versei

Kiadás éve: 
2019

F/5, 20x11cm, ragasztott papírkötés, 183 oldal

Kiadónk az első kiadás ötvenedik évfordulójára jelentette meg az Elérhetetlen föld verseskötet negyedik, hasonmás kiadását. Győri László, Mezey Katalin, Molnár Imre, Kiss Benedek, Oláh János, Konc József, Kovács István, Rózsa Endre, Utassy József ötven évvel ezelőtti, ifjúkori költeményeinek gyűjteménye a kötet, amelynek első kiadása annak idején három hónap alatt elfogyott.

Futó versek

Kiadás éve: 
2019

Vágott B/5, 21x15 cm, cérnafűzött keménytáblás kötés fekete-fehér képekkel, 219 oldal

 "Baróti Szabó Dávid (Barót, 1739. április 10.- Virt, 1819. november 22.) jezsuita szerzetes, költő és nyelvújító halálának 200. évfordulójára jelent meg ez a verseskötet. A kiadás alapjául szolgáló autográf kéziratokat a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ Kézirattára őrzi. Az idős költő kéziratfüzeteiből próbáltam rekonstruálni a Futó verseket. A kötet a kutatás során előkerült újdonságok ellenére lezáratlan: ezért láttam el munkapéldány alcímmel."

Hubert Ildikó