dokumentum

Kedves Bátyuskám! Várkonyi Nándor és Weöres Sándor barátsága levelezésük tükrében, 1933-1973

Kiadás éve: 
2024

A két neves szerző négy évtizedes kapcsolatának dokumentumai szoros barátságuk bizonyítékai, de Weöres életművének alakulása, Várkonyi írói, szerkesztői munkája tekintetében is forrásértékkel bírnak.

Jókai Anna élete képekben

Kiadás éve: 
2021

(Szerkesztette Molnárné Bánky Nóra és Mezey Katalin, tervezte: Ducky Krzysztof)

A/4, 208 old., cérnafűzött, keménytáblás, színes, fóliázott borító

A több száz fotót, dokumentumot felvonultató kötet a Kossuth-nagydíjas szerző Átvilágítás című önéletírásának fonalán vezeti végig az olvasót Jókai Anna kiemelkedő irodalmi életművel teljes, küzdelmes életén.

A Mednyánszky család

Kiadás éve: 
2016

A/5, 200+12 oldal színes melléklet, fűzött, keménytáblás

A kötet a Mednyánszky család nevezetes tagjairól szóló első teljes családtörténet. Az 1220-as évektől 16 nemzedéke követhető nyomon. Köztük Mednyánszky Lászlótól, az 1848-49-es szabadságharc első mártír főtisztjétől, Mednyánszky László festőig a 19-20. századi magyar képzőművészet kiemelkedő alakjáig. 

Emlékezés III – Pamiec III

424 oldal, B/4, cérnafűzött, keménytáblás, színes, matt fóliás borítóval

A 20. századi közös lengyel-magyar történelem egyik legfényesebb eseményének, a több mint százezer lengyel katonai és polgári menekült magyarországi befogadásának emléket állító könyvsorozat harmadik kötete további értékes fotó- és dokumentumanyagot mutat be az 1939-1946 közötti időszakból. A forrás értékű könyvsorozat zárókötete kiemelkedő esztétikai minőségben gazdag forrásanyaggal szolgál, 20. századi történelmünk megismeréséhez nélkülözhetetlen mű.